НЯМА НИТО ЕДИН КОНТАКТЕН С БОЛЕН ОТ КОРОНАВИРУС В МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ В СЕВЛИЕВО

 

Към момента в болницата нито сред пациентите, нито сред персоналa има съмнение за COVID-19

 

В МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ е създадена добра организация за работа, осигурени са необходимите предпазни средства за медицинския и обслужващ персонал, въведен е контрол върху пропускателния режим в заведенията. Към момента няма пациенти с клиника за COVID-19 нито сред пациентите, нито сред лекарите.

„Болницата работи на пълни обороти, а лекарите ни са готови да работят при евентуални случаи на болни от коронавирус. Гарантирам обаче, че нито един медицински работник в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ не е на работното си място с риск за своето здраве или здравето на околните“, категорично обяви директорът на болницата д-р Пламен Цеков и отбеляза, че той лично следи за спазване на предприетите мерки, съгласно издадените заповеди от Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация.

Засилен е контролът на входовете на лечебното заведение, ограничен е режимът на влизане и е наложена карантина в отделенията, а дезинфекционните мероприятия са удвоени. С хлорни препарати и спиртни разтвори 4 пъти в денонощието се дезинфекцират помещенията и всички повърхности.

Засилен е контролът в „Инфекциозно отделение“, което е готово при нужда да посреща пациенти със съмнения или симптоми на коронавирус.

Апелираме всички да останат в домовете си, да спазват строга хигиена и да ограничат до минимум социалните си контакти, за да се намали разпространението на COVID-19. При симптоми и контакт със заболял – незабавно да се обадят на личния си лекар.