МБАЛ „Д-Р СТОЙЧО ХРИСТОВ“ В СЕВЛИЕВО СТАРТИРА ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА РЕСПИРАТОРИ

 

 

 

Апаратите ще бъдат от жизнена важност при евентуални случаи на коронавирус в лечебното заведение

Във връзка с разпространението на коронавирус у нас и усложняващата се обстановка, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ започва кампания за набиране на средства за закупуването на респиратори, медикаменти и лични предпазни средства. Апаратурата може да бъде животоспасяваща при пациенти във влошено състояние в следствие на коронавируса или други пациенти с респираторни проблеми.

„Гражданите и бизнесът в Севлиево многократно са показвали своята обществена ангажираност и готовност да бъдат в полза на обществото. Вярвам, че и в това трудно за всички ни време, ще успеем да обединим усилията си, за да можем да закупимреспиратори за най-старото лечебно заведение в общината“, коментира директорът на болницата д-р Пламен Цеков. Към момента лечебното заведение разполага с един респиратор, който е крайно недостатъчен, предвид разрастващата се епидемия.

Приблизителната сума, за която може да бъде закупен един такъв апарат започва от 30 000 лв. без ДДС. Множество благотворителни кампании през последните трудни дни показаха, че хората са съпричастни с тези, които се правят на първа линия в битката с коварното заболяване, а именно лекарите и целият медицински персонал.

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево продължава да приема пациенти по определения ред и е в готовност при нужда да приеме и болни от коронавирус.

Всички, които имат възможност да помогнат, могат да направят дарение по сметката на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“:

 

 

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – град Севлиево

IBAN: BG29UNCR70001523516080

BIC: UNCRBGSF

Основание за плащане: Дарение

Адрес: гр. Севлиево, ул. „Стефан Пешев“ №147

 

 

ЗА КОНТАКТ:

Д-р Пламен Цеков

Управител на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – гр. Севлиево

тел.: +359 89 8508939